Referat Sistemul De Asigurare A Calitatii La Nivelul Firmei Flanco A Masinilor De Spalat

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2016

Descriere Referat

    Electrocasnicele sunt un bun necesar fiecarei gospodarii. Ele ne usureaza munca, economisind cu ajutorul lor foarte mult timp. Cu toate acestea, in mediul rural, in mediile urbane defavorizate, inca mai exista familii care nu se pot bucura de progresul ultimilor decenii si se folosesc, in ceea ce priveste masinile de spalat in cazul nostru, de vechi masinarii care nu au decat functia de spalare.
O cerere extrem de crescuta pe piata a dus, aproape in mod automat si necesar, la o modernizare continua a echipamentelor de acest gen, ele aparand dotate cu tot mai multe functii. Vorbim astfel despre masini de spalat care storc, care usuca, care usuca fara sifonare, etc.
Daca atunci cand au aparut masinile de spalat moderne, automate, cu programe diferite in functie de ce spalam, erau scumpe, de cateva ori mai mult decat un salariu minim si faceau clientii rate pe ani intregi pentru a-si cumpara o masina de spalat, iata ca acum ele sunt la preturi absolut accesibile tuturor. De fapt, in realitatea concreta, accesibilitatea acestor aparate casnice tine de cererea pietii. Potrivit curbei lui Engel, acesta era firescul natural, o scadere a pretului ducand la o crestere a cererii.
In momentul de fata piata este deja in scadere, apogeul fiind atins acum cativa ani. In general, piata este previzibila, in sensul ca se cunosc perioadele in care se fac cele mai multe achizitii (august si decembrie) si acest lucru ii ajuta si pe specialistii in marketing care pot valorifica la maximum aceste date.
Mai multe detalii despre masinile de spalat, in ceea ce priveste de pilda clasificarea lor, caracteristicile lor commune, performantele lor tehnice, etc le aflam din cele doua capitole care constituie prezentul proiect.

    Extras din referat:

    “ Protecţia consumatorilor de maşini de spălat
    Fiecare model de maşina de spălat are avantaje şi dezavantaje, de aceea trebuie să vă analizaţi în primul rând nevoile şi bugetul. Pe piaţa există câteva tipuri de maşini de spălat rufe: cu încărcare superioară cu cuvă şi agitator şi maşini de spălat rufe cu încărcare frontală. Cele cu încărcare superioară pot fi de două feluri: cu cuvă şi cu agitator. Acestea din urmă sunt cele mai ieftine maşini de spălat.
    Dezavantajele constau în faptul că nu au o capacitate prea mare şi folosesc multă apă. Plus că sunt zgomotoase. Cele care dispun de cuvă (orizontală sau verticală) sunt mai eficiente cu detergenţi ce produc o cantitate redusă de spumă. Cantitatea de apă necesară este mai redusă la aceste modele, iar vitezele de rotaţie pot fi ridicate, timpii necesari derulării programelor fiind destul de mici.
Capacitatea acestor modele poate fi de până la 10-11 kg. Dezavantajul este că se pot distruge ţesăturile rufelor. Maşinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt cele mai răspândite şi utilizate de către consumatori. Au performanţele cele mai bune la teste şi sunt modele cu rezultate bune la stoarcerea apei din rufe. Capa-citatile acestor modele pot ajunge şi la 11-12 kg, iar rotaţiile pot fi de până la 1.800 rpm. Dezavantajul lor constă în vibraţiile mari ce se trans-mit în podea. În cazul în care dispuneţi de un spaţiu mic, exista pe piaţă şi maşini 'slim", dar au capacităţi mici de încărcare.
Iată care sunt cele mai importante funcţii de care trebuie să ţineţi cont atunci când achzitionati un anumit model. Analizaţi cantitatea de rufe pe care o spălaţi, să zicem, într-o săptămână. Dacă spălaţi de cel puţin cinci ori pe săptămână, achiziţionaţi o maşină cu o capacitate mai mare. În schimb, nu are rost să vă achiziţionaţi o maşină cu capacitate mare dacă nu o şi exploataţi.”

Descarca referat