Referat Scheme De Alimentare Cu Apa

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Proiectul de fata este unul foarte bine structurat si atent elaborat, impartit in sase capitole la sfarsitul carora sunt atasate anexe. Primul capitol ofera detalii tehnice despre alimentarea cu apa, despre proiectarea acestui sistem de alimentare cu apa (rece si calda) pentru consumul menajer. 

    Metodologia de dimensionare a acestor instalatii si proiectarea retelelor de distribuire a apei ocupa cel de-al doilea capitol, continuand in cel de-al treilea cu modalitatile de prelevare a apei din diferite surse. Prapararea efectiva a apei potabila, care sunt procedeele si etapele prin care se trateaza apa, cum poate fi ea tratata la nivel casnic si cum alegem, dar si daca e indicat sau nu sa alegem filtre pentru purificarea apei, la toate aceste probleme si dileme gasim raspunsurile in capitolul al patrulea. 

    Penultimul capitol vizeaza siguranta consumatorilor, a celor casnici si industriali, prin detalii legate de transportul in conditii optime, de modul de stocare si in final de distributie a apei potabile. Ultimul capitol descrie intreaga tehnologie a instalatiilor interioare prin care circula apa calda, cea de consum si cea menajera.

Desi ne aflam in secolul XXI, desi suntem o tara a Uniunii Europene, desi nu suntem printre tarile slab dezvoltate, din pacate inca mai sunt foarte multe multe zone din tara in care nu s-au facut lucrari de alimentare cu apa.

    Acest lucru nu doar ingreuneaza viata zilnica a locuitorilor acestor zone, dar in unele cazuri poate fi chiar fatala prin neputinta pompierilor de exemplu de a interveni pentru a stinge posibile incendii in zone in care nu exista alimentare cu apa prin instalatii centralizate.
Descarca referat