Referat Exploatarea, Intretinerea Si Repararea Corpurilor De Iluminat

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Cantitatea de lumina primita de un spatiu are o importanta si o relevanta covarsitoare in desfasurarea activitatilor noastre. Pe langa faptul evident ca o incapere de lucru luminata corespunzator duce la evitarea erorilor, la reducerea potentialelor accidente, ea asigura in primul rand sanatatea ochilor nostri si a intregului sistem neurologic.

    Fie ca este natural, artificial sau fluorescent, iluminatul trebuie sa corespunda unor standarde de calitate, in functie de tipul de instalatie de iluminat. Aceste instalatii electrice pot servi iluminatului interior, exterior, etans sau special, ca in cazul vitrinelor sau al expozitiilor. Alaturi de lampile cu incandescenta si de cele fluorescente, lampile pot fi si cu lumina mixta, o combinatie intre primele doua, toate trei tipurile insa putand avea un iluminat dirijat sau difuz.

    Pentru a nu fi suparatoare pentru ochi, dar si pentru a avea un aspect estetic cat mai frumos, sursele de lumina se includ de obicei in corpuri de iluminat. Constituite din sistem optic si armatura, corpurile de iluminat distribuie si filtreaza lumina. Ele sunt conectate la instalatia electrica iar intregul proces de executare a instalatiilor electrice interioare (transpunerea schemelor electrice dupa proiectul de executie, montarea tuburilor de protectie, montarea conductoarelor electice, a intrerupatoarelor, comutatoarelor si prizelor, etc.) este detaliat in a doua parte a referatului de fata.

    Ultima parte a referatului este rezervata prezentarii normelor de protectie a muncii, masuri pe care electricienii trebuie sa le respecte cu strictete data fiind gravitatea accidentelor pe care le-ar putea produce de exemplu lipsa de materiale izolatoare in cazul lucrului la curentul electric.
Descarca referat