Referat Niveluri De Calificare Adoptate In Romania

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2016

Descriere Referat

    Inainte de Revolutia din ’89, marea majoritate a liceelor erau tehnice si elevii terminau cei patru ani cu o “calificare”, ceea ce insemna ca aveau o meserie, erau competenti in meseria de sudor, elctrician, etc. Acum nu mai exista decat foarte putine scoli de acest gen, cum ar fi scolile de arte si meserii, pe primul loc aflandu-se liceele teoretice, dar care nu ofera calificare in niciun domeniu. Astfel, calificarile in profesii apar dupa incheierea studiilor, odata cu angajarea intr-o unitate, intr-o instituie, fie ea cu activitate in domeniul economic, tehnic, social, etc.
A devenit acum aproape o moda sa urmam cat mai multe specializari, sa facem cat mai multe cursuri, sperand poate ca vom fi in final atrasi de vreun domeniu. Chiar si facultatile, cu un nivel atat de ridicat in anii din urma, au devenit acum ca un curs atat de usor de urmat de toti tinerii, incat unii, fac chiar cate 2 facultati si asta pentru ca doar calificarea dovedita printr-o diploma nu mai este suficienta atunci cand vrem sa ne angajam undeva. De aceea poate au devenit aproape obligatorii calificari suplimentare la nivel universitar (master), dar si reguli noi in insitutii (obligatoriu macar un angajat calificat pe tura).
Mai mult insa decat orice diplome, decat orice pregatire teoretica sau practica, ceea ce conteaza este capacitatea fiecaruia de a pune in aplicare lucrurile stiute. Experienta intr-o meserie se castiga in ani de munca, nu neaparat in calificari, mai ales daca ele sunt doar formale.
Referatul de fata este structurat in patru capitole si are o prezentare a temei in Power point, cu 10 slideuri care detaliaza problematica aceasta a formarii profesionale, a calificarii.

    Extras din referat:

    “Prin calificare se întelege o activitate de pregătire teoretică si practică proprie sau a altcuiva pentru a exercita competent o profesie într-un domeniu economic, social, tehnic etc.     Calificările în profesii pot fi facute la un nivel normal - de lucrător, la nivel mediu - de tehnician si la nivel superior - ingineresc, academic, profesoral. Pentru nivelul normal (de lucrător) si cel mediu învătarea unei profesii se face prin scoli profesionale (de meserii) si scoli tehnice. Inginer, profesor, medic etc. se poate ajunge doar prin studii universitare sau urmând cursurile unei facultăti încheiate neconditionat de un examen de diplomă.
    Prin extensie, tot calificare se poate numi competenta profesională a cuiva în a îndeplini o sarcină, a înfăptui un obiectiv propus.Într-o competitie sportivă, cu un număr mare de participanti, există faze/etape eliminatorii numite "calificare" (calificări), după care numai cei mai peformanti sportivi iau parte la o întrecere finală, unde este decis învingătorul.În domeniul juridic, se numeste calificare, faza procesuală de stabilire a felului de caracter penal al unei fapte cât si încadrarea faptei într-un anumit text de lege.
    Cadrul naţional al calificărilor defineşte structura calificărilor şi asigură recunoaşterea naţională a calificărilor obţinute prin formare profesională iniţială şi continuă, pe cale formală, non formală şi informală. Existenţa unui cadru naţional al calificărilor îi ajută pe cei ce învaţă să ia decizii în cunoştinţă de cauză privind planificarea carierei şi facilitează evoluţia profesională, în perspectiva învăţării pe tot parcursul vieţii. Cadrul naţional al calificărilor serveşte la facilitarea accesului, stimularea motivaţiei şi promovarea participării la educaţie şi formare, contribuie la evitarea duplicării şi suprapunerii calificărilor, asigurând, totodată, acoperirea tuturor nevoilor de formare. 
     Prin existenţa unui cadru naţional al calificărilor, creşte încrederea cetăţenilor în  relevanţa certificatelor cu recunoaştere naţională, eliberate de instituţii autorizate. 
     Cadrul naţional al calificărilor contribuie la asigurarea calităţii sistemului de formare profesională pentru că se bazează pe standarde naţionale folosite atât la formarea, cât şi la evaluarea de competenţe, indiferent de contextul în care acestea au fost dobândite.”

Descarca referat