Referat Jocul De Handbal

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2016

Descriere Referat

    In spatele oricarui spectacol este o pregatire asidua. Acest lucru este valabil si in sport, unde un meci ascunde ore intregi de antrenamente. Orice concurent, din absolut orice domeniu, isi doreste sa castige si este deci normal sa ca antrenorii sa-si perfectioneze neincetat conceptiile si modul de abordare.
In handbal sunt foarte multi factori care influenteaza rezultatul. Handbalul nu este un joc, el este o competitie, o proba unde cel mai bine antrenat castiga. Sunt esentiale viteza de reactie, viteza de executie, dar si viteza de deplasare, dar si atentia si spiritul de echipa. Optimismul, increderea in fortele proprii si convingerea ca jocul va fi unul castigator  sunt arma nevazuta a succesului.
Handbalul nu este o inventie a modernitatii. In istoria sportului au fost dintotdeauna fel de fel de jocuri cu mingea. Echipele au trebuit sa loveasca mingea, sa o arunge, sa nimereasca o tinta fixa, etc. In functie de jos si de etapa istorica, si mingea la randul ei a fost diferita ca dimensiune, ca textura, etc.
In paginile acestui referat descoperim secretele jocului de handbal, din perspectiva tehnica. Aflam calitatile motrice ale handbalului, aflam diferite modele de joc, tehnici de aruncare la poarta, dar si principalele mijloace de pregatire a aruncarii la poarta.

Extras din referat:

    “ Principalele calităţi motrice specifice handbalului
    De-a lungul celor 60 de minute de joc, handbalul cere o participare activă continuă din partea tuturor jucătorilor, inclusiv a portarului.
    În ultimii ani handbalul şi-a mărit ritmul de joc, fiind caracterizat de o solicitare aproape egală (la un nivel net superior) a tuturor componenţilor echipei. Cu exceptia portarului care aleargă mai puţin, jucatorii de câmp sunt angrenaţi în egală masură tot timpul jocului. Solicitarea marilor funcţii (sistem nervos, circulaţie, respiraţie, secreţie internă etc.) are un caracter discontinuu, momentele de efort maximal (plecări pe contra atac, aruncarea la poartă, plonjon, circulaţie rapidă în atac etc.) alternând cu cele de intensitate submaximală (apărarea în zonă, pasarea mingii în atacul poziţional), moderala - acţiuni în faza a treia a atacului, activitatea jucătorilor în momentele fixe ale jocului, rareori intercalându-se pauze scurte - după aruncări pe lânga poartă, până la recuperarea mingii.
    În ansamblul lui, jocul modern de handbal, din punct de vedere al solicitării integrale a organismului, poate fi clasificat în categoria eforturilor cu inensitate netmaximală (maximală, submaximală, moderată - cu mici pauze intercalate). Diferitele sisteme, aparate şi organe ale organismului jucătorului sunt solicitate neuniform de-a lungul jocului.”

Descarca referat