Referat Fotbalul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Sporturile sunt alegerea celor mai multi dintre noi pentru relaxare, pentru a ne simti bine. Fie ca practicam noi insine un sport, fie ca privim pe altii practicandu-l, sportul este o delectare extrem de placuta si eficienta in acelasi timp.

    Fotabalul este alegerea in general a barbatilor, dar exista desigur si multe femei impatimite ale acestui sport.
    
    Beneficiile practicarii unui sport sunt evidente si pare un nonsens sa le mai enumeram, ele fiind cunoscute de noi toti. Care sunt insa avantajele iubirii, idolatrizarii unui sport, a unei echipe? Cum ne gestionam emotiile cand echipa castiga? Dar cand aceasta fie pierde, fie nu a jucat conform asteptarilor noastre? Ce este spiritul de echipa? Ce este prietenia? Care sunt limitele furiei? Dar ale bucuriei? Raspunsurile sunt proprii fiecaruia dintre noi si ies la suprafata, cel mai adesea involuntar, inconstient, cand privim un meci de fotbal sau, de ce nu, cand suntem noi jucatorii.

    Milioane de oameni pasionati, de fotbal in cazul nostru, privesc inflacarati meciul de pe stadion in timp ce alte milioane privesc de acasa, si cu totii traiesc cu o intensitate extrema acest spectacol al carui sfarsit poate fi sau nu cel scontat.

    Cel mai adesea, suporterii sunt fideli echipei lor si se intampla foarte rar ca aceasta pasiune pentru un jucator, o echipa sau chiar pentru fotbal sa dispara, in ciuda dezamagirilor care pot aparea in decursul timpului.
Care e ponderea pregatire fizica – noroc? Invinge, ca-n toate povestile, cel mai bun, cel mai puternic, cel mai bine antrenat, cel care joaca cel mai corect si mai fair-play sau cel care e rau, agresiv, care se impune prin forta si cauta cu disperare, prin orice mijloc, sa castige?

    Referatul de fata analizeaza in a doua sa parte cele mai semnificative calitati motrice implicate in antrenamentul fizic al jucatorilor: viteza, indemanarea, rezistenta fizica si forta.

Descarca referat