Referat Deranjamente In Retelele De Telecomunicatii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Informatiile (fie ca vorbim despre sunete, imagini sau date informatice) sunt transmise prin diferite retele de telecomunicatii (internet, televiziune, retea de telefonie, etc). De asemenea, comunicarea, personala sau in masa, poate fi indeplinita cu ajutorul telefonului, faxului si prin intermediul mass-mediei.

    Viata de zi cu zi ne este tuturor infrumusetata sau macar mai comoda, odata cu aparitia noilor mijloace de comunicatie. Cine s-ar fi gandit ca vom putea comunica in timp real cu persoane de pe alt continent, de la mii de kilometri distanta, stand confortabil acasa in fotoliu, cand cu doar cateva decenii in urma trebuia sa strabatem kilometri intregi pentru a transmite o telegrama in satul vecin, de pilda. Asteptam cu nerabdare zile in sir sa ne ajunga cate o scrisoare de la cei dragi si adesea nici nu mai venea, ratacindu-se prin lungul sau drum spre destinatar.

    Cerintele au devenit in scurt timp si ele tot mai mari si daca pana nu demult de multumeam sa avem un telefon fix in apartament, acum tanjim cu totii la cel mai performant telefon mobil, cu zeci de aplicatii dintre cele mai diverse si nebanuite, neinchipuite de imaginatia noastra de acum ceva timp.

    Care este rolul semnalelor electrice, cum functioneaza aceasta tehnologie a retelelor de letecomunicatii, precum si ce presupune functionarea lor defectuoasa sau deteriorarea lor totala sau partiala, tipurile de deranjamente, detalii legate de toate acestea gasim in paginile acestui referat.

    Sistemele de comunicatie sunt deosebit de complexe si necesita o atentie sporita continua : de la conceptie si executie, pana la instalare si exploatare, intretinere si dezvoltare. Noi tehnologii apar in fiecare colt al lumii, ducand la un progres uluitor. La nivelul tarii noastre se incearca de exemplu dezvoltarea circuitelor integrate optoelectronice sau a amplificatoarelor optice.
Descarca referat