Curs Distributii Linux. Live Cd

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Curs

    Cel mai adesea, distributiile live-cd sunt folosite in vederea recuperarii sau mutarii de date de pe o partitie pe alta. Pentru a nefamiliariza cu sistemul de operare Linux folosit in cazul nostru, referatul de fata il analizeaza in cele 5 capitole in care este structurat. 

    Astfel, primul capitol prezinta informatii generale legate de sistemul de operare: caracteristicile sale generale; functiile; tipurile de programe ale sistemelor de operare (de control si comanda sau de prelucrari); tipuri de sisteme de operare (monotasking sau multitasking); un scurt istoric cu evolutia sistemelor de calcul (de la ABAC, ENIAC si pana la calculatoarele de acum, in continua dezvoltare si evolutie care se bazeaza pe inteligenta artificiala) si a celor de operare (sisteme seriale cu monoprogramare, cu multiprogramare, sisteme interactive monoutilizator, multiutilizator, pipe-line, sisteme in timp real, sisteme paralele ); principalii producatori de sisteme de operare; modalitatiti de licentiere sofware (autorizata, individuala, pentru retea, deschisa, limitata in timp, pentru organizatie). 

    Al doilea capitol face referire la interfata grafica, detaliind in special sistemul de operare cu linie de comanda. Al treilea capitol este unul foarte cuprinzator care prezinta arhitectura sistemului de operare, definind conceptural termenii de nucleu, management al memoriei, memorie virtuala, oferind spre exemplificare moduri de functionare a sistemului CPU-SO, dar si cum se realizeaza accesul la disc si sistemul de fisiere. 
    
    Un capitol este apoi dedicat importantei economice a sistemelor de operare GNU, urmand ca in ultimul capitol sa fie prezentata efectiv o distributie Linux de tip live-CD, fiind explicate scripturile de start-up, modul de administrare a pachetelor si cum se realizeaza rezolvarea automata a dependentelor.rn
Descarca curs