Curs Distributii Linux. Prezentarea Unei Distributii Gnom

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Curs

    Viitorul informaticii va fi cu siguranta marcat de acest sistem de operare care se impune tot mai mult in fata Windows-ului, LINUX. Acesta castiga tot mai mult loc in preferintele utilizatorilor pentru numeroasele avantaje pe care le ofera folosirea lui precum gratuitatea, lipsa necesitatii unui antivirus, etc. Dedicat initial microprocesorului Intel386, Linux este acum folosit pe nenumarate tipuri de microprocesoare, pe diferite calculatoare sau telefoane mobile. Fie ca sunt create de firme sau dezvoltate de comunitati, distibutiile Linux sunt acum foarte multe, de ordinul sutelor.

    Prezentul curs are drept tema distributiile Linux, mai precis distributia GNOM, din perspectiva avantajelor sale tehnice si economice. Astfel, in cele cinci capitole sunt detaliate informatii privitoare la acest sistem de operare, pentru unii complicat si anevoios, pentru altii extrem de clar si util sau cel putin interesant.
Astfel, primul capitol ne introduce in lumea acestui sistem de operare. Aflam care sunt principalele sale caracteristici, care este istoricul sau, ce intelegem prin sisteme de operare uzuale, dar si diferitele licentieri software, cu importanta si necesitatea fiecareia dintre ele. 

    Capitolul al doilea explică conceptul de interfata grafica: vorbim despre sistemele de operare cu linie de comanda si despre interfata grafica GUI, urmand ca in cel de-al treilea capitol sa descoperim ce presupune arhitectura unui astfel de sistem: nucleul, intreruperi, care sunt modurile de functionare, cum se face accesul la disc, la fisiere. Ultimul capitol cu referiri teoretice analizeaza importanta sistemelor de operare GNU din punct de vedere economic, urmand ca in final sa avem un capitol dedicat laturii aplicate, practice a sistemului prin prezentarea unei distributii Linux cu desktop GNOME.
Descarca curs