Curs Componentele Unui Calculator

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 08 Octombrie 2015

Descriere Curs

    Referatul are doua capitole foarte atent elaborate, primul in care aflam cateva date generale despre calculator, al doilea care descrie componentele de baza ale calculatorului si rolul acestora. Proiectul ofera cateva raspunsuri la intrebari precum: care sunt criteriile in functie de care ne alegem calculatorul?; Cum stim ca am facut alegerea cea mai buna pentru nevoile noastre?

    De-a lungul timpului, dimensiunile si functiile calculatoarelor au evoluat considerabil, devenind tot mai usor de folosit si mai accesibile. Indiferent daca sunt calculatoare mainframes, minicalculatoare, supercalculatoare, microcalculatoare sau nu, toate ne permit sa introducem date, sa le prelucram pe baza unor programe, sa extragem rezultatele si sa stocam informatii.

    Toate sistemele acestea de calcul alcatuite din partea software (sistemele de operare) si cea hardware (partile fizice: Unitatea Centrala, monitorul si tastatura cu componentele ei auxiliare) se disting in calculatoare numerice, analogice si hibride. Rezultatul interactiunii acestora este informatia, produsul finit oferit de calculator.
Unitatea centrala este formata din microprocesor, memorie interna si externa, magistrala de date si cea de comenzi. Microprocesorul este “fabrica”, “atelierul” intregului calculator, el coordonand toate operatiile pe care le efectueaza calculatorul. 

    Memoria interna de tipul ROM (read only memory) si RAM (random access memory) este alcatuita din locatii de memorie, acestea dipunand de adrese de memorie. In ceea ce priveste magistrala de date si cea de comenzi, ele faciliteaza circuitul datelor si puteam intalni magistrala a procesorului, de adrese, a memoriei sau de extensie. 

    Memoria externa se traduce prin discuri magnetice, discuri fixe si discuri flexibile: hard-discuri, respectiv floppy discuri.
Descarca curs