Curs Asamblarea Unui Sistem De Calcul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Curs

    Un sistem de calcul este alcatuit dintr-o multitudine de componente: carcasa, sursa de alimentare, placa de baza, procesor, sistem de racire, memorie, placi de extensie, unitati de stocare. Cunoasterea lor, a functiilor lor, dar si a modului lor de functionare permite asamblarea completa a unui sistem de calcul.

    Componentele hardware si cele software creeaza sistemul de calcul prin care utilizatorul poate coordona si controla executarea de operatii cu ajutorul programelor. Operatiile obligatorii pe care trebuie sa le execute orice sistem de calcul sunt: citire, reprezentare, procesare si scriere.

    In ceea ce priveste asamblarea unui sistem de calcul, ea este precedata intotdeauna de cateva operatiuni. Dintre masurile care trebuie luate inainte de a incepe asamblarea mentionam: documentarea atenta asupra tuturor componentelor care vor constitui sistemul de calcul, pregatirea zonei de lucru, punand la indemana toate sculele si asigurand conditiile de mediu adecvate (lumina, ventilatia, un covor sau o bratara antistatica).

    Odata ce componentele sunt atasate la placa de baza si aceasta este instalata in carcasa, urmeaza verificarea functionarii sistemului. Trebuie verificate toate componentele, atat cele interne cat si cele externe, toate cablurile, atat cele de curent cat si cele de date si in cazul in care toate componentele sunt conectate adecvat, se poate porni sistemul de calcul. 

    Placa de baza contine un cip care dispune de un program, BIOS (Basic Imput/Output System). Atunci cand pornim calculatorul, acesta incepe un test pentru verificarea componentelor numit POST (Power On Self Test). Daca exista componente defecte sau neconectate corespunzator, ele vor fi identificate in acasta faza, sistemul de calcul emitand un semnal sonor.
Descarca curs