Curs Semafoare Inteligente In Sibiu

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 24 Iulie 2016

Descriere Curs

        Pe fondul unor probleme majore reale de trafic, o soluție pentru fluidizarea traficului este cu siguranță instalarea unor semafoare inteligente. Scopul acestui proiect este acela de a optimiza traficul rutier în oraș.
        Intersecțiile vor fi echipate cu semafoare noi și cu cele mai moderne automate de dirijare a traficului care, prin intermediul senzorilor instalați în carosabil precum și senzori video, vor permite funcționarea sistemului de management al traficului în regim de dirijare adaptiv. Acest lucru înseamnă că, în zile aglomerate, în funcție de numărul de mașini detectate la intrarea în intersecție, culoarea verde va avea ca durată între 15 și 50 de secunde, acordând mai mult timp șoferilor, sau pietonilor, după caz. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat prin instalarea unui sistem de supraveghere video urbană, ambele sisteme fiind conectate printr-o infrastructură subterană de comunicați cu fibră optică, datele colectate fiind procesate într-un centrul de control specializat și dedicat activităților aferente managementului traficului rutier.
        Posibilul solicitant ar putea fi Primăria orașului Sibiu, motivația fiind optimizarea traficului rutier. Deși în prezent în orașul Sibiu traficul se desfășoară în condiții optime, cu prețul unor multiple modificări a acestuia, implementarea unui astfel de proiect ar îmbunătăți și mai mult calitatea traficului.
Descarca curs